Als gerenommeerd bedrijfsrecherchebureau ondersteunen we organisaties op het gebied van integriteit. Hierbij zijn wij gespecialiseerd in het doen van integriteitsonderzoek, onderzoek naar ongewenst gedrag en bedrijfsrechercheonderzoek.
Ons gedegen rechercheonderzoek is een essentieel hulpmiddel voor bedrijven en individuen die vertrouwen en integriteit in hun organisatie en transacties willen behouden. Door onze grondige onderzoeken op discrete wijze uit te voeren, zorgen wij er als recherchebureau voor dat onze klanten de informatie verkrijgen die nodig is om weloverwogen beslissingen en vervolgacties te nemen. Vertrouwen is de hoeksteen van elke succesvolle relatie, en een integriteitsonderzoek of onderzoek naar ongewenst gedrag speelt een cruciale rol in het in stand houden ervan.
Daarom lichten we in dit artikel graag toe wanneer een integriteitsonderzoek van belang kan zijn, wat een onderzoek naar ongewenst gedrag behelst, wat de veel gestelde vragen over deze onderwerpen zijn en hoe wij snel in actie kunnen komen om te helpen in geval van integriteitsproblemen en ongewenst gedrag binnen een organisatie.
Als er binnen een organisatie het vermoeden bestaat van een misstand, of het vermoeden dat een medewerker zich schuldig heeft gemaakt aan een integriteitsschending (zoals misbruik, fraude of diefstal), dan kan een integriteitsonderzoek uitkomst bieden. Met behulp van ons integriteitsonderzoek worden door ons de feiten en omstandigheden in kaart gebracht en kan vervolgens het handelen van een medewerker worden afgezet tegen de geldende wet- en regelgeving. Onderzoeksmethodieken die hierbij door ons kunnen worden ingezet zijn onder meer het horen en interviewen van betrokkenen, het doen van dossieronderzoek, het onderzoeken van email- en computerbestanden (forensisch digitaal onderzoek), observeren, etc. Op grond van het onderzoek kan de organisatie zo nodig vervolgmaatregelen treffen, zowel rechtspositioneel als organisatorisch. Een onderzoek kan ook leiden tot rehabilitatie van een medewerker, mocht uit het integriteitsonderzoek blijken dat er geen sprake is geweest van een integriteitsschending.
Er zijn verschillende vormen van integriteitsschendingen binnen een organisatie, zoals:
Hierbij is het van groot belang dat organisaties een duidelijk integriteitsbeleid hebben en dat werknemers op de hoogte zijn van wat wel en niet acceptabel gedrag is. Idealiter hebben alle medewerkers voor het integriteitsbeleid een akkoord of overeenkomst (Code of Conduct) getekend.
Organisaties kunnen ook een vertrouwenspersoon aanstellen waar werknemers altijd terecht kunnen met meldingen van integriteitsschendingen. Vervolgens kan een vertrouwenspersoon in nauwe samenwerking met ons een precaire integriteitkwestie snel en kundig op laten lossen. Hierdoor kan veelal verdere schade voor een organisatie en betrokken personen worden voorkomen.
Door snel en adequaat te reageren op integriteitsschendingen kunnen bedrijven de schade beperken en het vertrouwen van stakeholders herstellen.
Een integriteitsonderzoek door Recherchebureau Incognito kan worden ingezet bij diverse vormen van integriteitsschendingen, variërend van fraude en belangenverstrengeling tot ongewenste omgangsvormen.
Integriteitsonderzoek kan om verschillende redenen van belang zijn, waaronder:
Een door ons gedegen uitgevoerd integriteitsonderzoek kan organisaties dus helpen om een solide basis van ethisch gedrag en naleving van wet- en regelgeving te waarborgen, wat essentieel is voor het succes en de duurzaamheid van een gezonde organisatie.
Een integriteitsschending binnen een bedrijf of organisatie kan verschillende ernstige en langdurige gevolgen hebben, afhankelijk van de ernst van de schending en het beleid van de organisatie. Denk hierbij aan onder andere:
Wilt u meer weten hoe wij snel en adequaat een integriteitsonderzoek voor uw organisatie kunnen uitvoeren? Neem dan direct contact met ons op.
(Seksuele) intimidatie, pesten, machtsmisbruik, agressie, geweld en discriminatie zijn vormen van ongewenst gedrag die helaas steeds vaker voorkomen. Iedere organisatie kan dus met ongewenst gedrag te maken krijgen. Daarbij kan ongewenst gedrag de sfeer op de werkvloer danig verpesten, met veelal verstrekkende gevolgen. Want medewerkers, toeleveranciers en businesspartners kunnen zich door het ongewenste gedrag niet meer veilig voelen binnen een organisatie. Dit heeft veelal directe gevolgen voor het arbeidsplezier, de werknemerstevredenheid en de productiviteit. Als ongewenst gedrag veelvuldig voorkomt, kan dit zelfs een negatieve impact hebben op de bedrijfscultuur.
Elke organisatie is er daarom bij gebaat dat medewerkers collegiaal en professioneel met elkaar om blijven gaan; zowel in goede als in slechte tijden. Signalen en (anonieme) meldingen van ongewenst gedrag mogen daarom door een werkgever echt niet genegeerd worden. Bij complexe-, impactvolle-, risicovolle- of langdurige gevallen van ongewenste gedrag, kan er behoefte zijn aan een professioneel, onafhankelijk en integer onderzoek, waarbij door ons precies in kaart wordt gebracht wat er nu precies is voorgevallen, wie de betrokkenen zijn, wat de onderliggende oorzaak kan zijn en welke mogelijke oplossingen er voorhanden zijn. Vanzelfsprekend dient een dergelijk onderzoek zorgvuldig en discreet door ons te worden uitgevoerd, waarbij wij rekening houden met de emoties en gevoelens van alle betrokkenen. Daarnaast voeren wij ieder onderzoek uit op basis van strikte geheimhouding.
Recherchebureau Incognito heeft jarenlange ervaring met het doen van onderzoek naar ongewenst gedrag. Graag ondersteunen wij u daarom bij ongewenst gedrag issues en kunt u ons hiervoor 7 dagen per week contacteren. Deze flexibiliteit bieden wij aan, omdat wij weten dat snel acteren in geval van ongewenst gedrag van vitaal belang is. Zowel voor mogelijke slachtoffers, voor de werkgever als voor andere mogelijke betrokkenen.
In de huidige maatschappij is het begrijpen en snel en effectief aanpakken van ongewenst gedrag van het grootste belang. Ongewenst gedrag is een complex en veelzijdig probleem dat individuen, gemeenschappen, bedrijven, organisatie, scholen en de samenleving als geheel beïnvloedt. Om dit probleem effectief aan te pakken, is uitgebreid onderzoek naar ongewenst gedrag essentieel.
Om ongewenst gedrag aan te pakken, moeten we eerst de onderliggende oorzaken begrijpen. Ons rechercheonderzoek naar ongewenste gedrag stelt ons in staat om diep te graven in de onderliggende factoren die bijdragen aan dergelijk gedrag en biedt inzichten die kunnen helpen bij preventie- en interventiestrategieën.
A: Ja, fraude met ziekteverzuim komt helaas in veel organisaties voor en kan leiden tot aanzienlijke financiële verliezen. In de huidige markt is er een stijging te zien van het aantal vermoede gevallen van ziekteverzuimfraude.
A: Ja, een integriteitsonderzoek is legaal en ethisch omdat het wordt uitgevoerd door ons erkende en gerenommeerde recherchebureau. Recherchebureau Incognito is erkend door het Ministerie van Justitie en Veiligheid (POB nummer 1592), aangemeld bij de Autoriteit Persoonsgegevens en gelegitimeerd door de Politie.
A: De kosten van een integriteitsonderzoek door Recherchebureau Incognito variëren afhankelijk van de omvang en diepgang van het onderzoek. Wij raden u aan om bij ons om een offerte op maat aan te vragen.
A: Ja, ons integriteitsonderzoek kan verborgen financiële verplichtingen aan het licht brengen, waaronder openstaande schulden en financieel wanbeheer.
A: Ja, de bevindingen van het door ons uitgevoerde integriteitsonderzoek kunnen worden gebruikt als bewijs in gerechtelijke procedures, omdat ze altijd op legale en ethische wijze zijn verkregen.
A: Ongewenst gedrag kan verschillende oorzaken hebben, waaronder sociale, psychologische en omgevingsfactoren. Veel voorkomende oorzaken zijn: stress, trauma, jaloezie, (geheime) affaires, interne intriges, druk van leeftijdgenoten, maatschappelijke normen en verslavingen.
A: Ons onderzoek naar pesten kan risicofactoren en effectieve preventiestrategieën in kaart brengen. Scholen en werkgevers kunnen dan op feiten gebaseerde programma's implementeren om een veilige en ondersteunende omgeving te creëren.
A: Niet noodzakelijkerwijs. Ongewenst gedrag kan opzettelijk of onopzettelijk zijn. Ons gedegen onderzoek helpt daarbij onderscheid te maken tussen verschillende soorten ongewenst gedrag en hun onderliggende motivaties.
A: Ja, ons rechercheonderzoek kan stereotypen en misvattingen over ongewenst gedrag uitdagen, wat leidt tot een meer empathische en geïnformeerde houding binnen een organisatie.
A: Absoluut. Culturele normen en waarden beïnvloeden vaak hoe ongewenst gedrag wordt waargenomen en aangepakt. Om effectief te kunnen zijn, houdt ons rechercheonderzoek daarom altijd rekening met deze culturele nuances.
A: Heeft u als organisatie te maken met diefstal, verduistering, fraude, misbruik van bedrijfsgoederen, ongeoorloofd verzuim, verzuimfraude of andere zaken die het daglicht niet kunnen verdragen, dan kan een bedrijfsrechercheonderzoek door ons uitkomst bieden. Hierbij kan het in sommige gevallen wenselijk of noodzakelijk zijn dat verdergaande onderzoeksmethodieken worden ingezet, zoals bijvoorbeeld observaties. Recherchebureau Incognito adviseert u hierover graag en kan een bedrijfsrechercheonderzoek altijd snel en effectief voor u uitvoeren.
A: Wij hebben een goede staat van dienst, werken zeer discreet en kundig, hebben positieve klantbeoordelingen en een commitment aan ethische praktijken. Daarnaast werken wij altijd snel, efficiënt en betaalbaar.
A: Voor het vrijblijvend en vertrouwelijk bespreken van een casus kunt u altijd vrijblijvend contact met ons opnemen. Wij kunnen in een vertrouwelijk telefonisch- of persoonlijk gesprek met u bespreken of en hoe wij u het beste kunnen helpen.
Recherchebureau Incognito doet onderzoek naar fraude, ziekteverzuimfraude, integriteit, diefstal, moordzaken, vermissingen, ontvoeringen, alimentatieonderzoeken en securityvraagstukken. Ons onderzoeksbureau helpt particulieren en organisaties om incidenten snel en goed op te lossen en verdere schade te beperken. Ook helpen we risico’s op ongewenst gedrag, incidenten en veiligheidsrisico’s te verkleinen.
We hebben het vertrouwen gewonnen van particulieren, bedrijven en overheidsorganisaties in samenwerking met onze rechercheurs die veelal meer dan 20 jaar ervaring hebben opgedaan bij de politie.